Fietspad Wommelgem Wijnegem augustus 2024 02
2 sep.

Het kan wel: het Koeienstraatje tussen Wommelgem en Wijnegem in een mooi nieuw kleedje

In het voorjaar van 2024 werd de mooiste trage weg van Wommelgem naar het Wijnegem Shopping Center volledig hernieuwd. Sinds 2017 wordt deze weg het Koeienstraatje genoemd. De weg is een prachtige alternatief voor fietsers, zo aan de rand van de stad. De trage weg loopt door een schilderachtige omgeving met weilanden, boomgaarden en bloemen, langs de Ternesse Golf & Country Club en over de Schijn via een houten brug.

De verbinding lag er al een hele tijd erg slecht bij. Het wegdek was helemaal aan het vergaan en zat vol met putten. En dus schoten de gemeenten Wommelgem en Wijnegem in actie. De weg werd in juni 2024 heraangelegd en - spoiler alert - het is een pareltje geworden!

Dit artikel is een publireportage voor Koersmix BV, de sponsor van de Dag van de Trage Weg.

DE TOESTAND VAN HET KOEIENSTRAATJE VOOR DE WERKEN

DurEko-mix®: de ideale halfverharding voor fietswegen

Voor de toplaag van het Koeienstraatje kozen de gemeenten Wommelgem en Wijnegem voor de DurEko-mix halfverharding van Koersmix BV. De werken werden uitgevoerd door F-Build uit Wuustwezel.

De DurEko-mix® halfverharding is een circulair product dat samengesteld wordt in een CO2-neutrale productieomgeving. Deze halfverharding is de ideale oplossing tegen de oververhitting en wateroverlast. Waar het gebruikelijke asfalt warmte vasthoudt vanwege zijn donkere oppervlak en zorgt dat regenwater niet in de grond kan trekken, biedt de DurEko-mix® wél een oplossing voor die problemen. De halfverharding wordt minder warm en is waterdoorlatend.

Klik hier voor de precieze locatie van de weg op de kaart

EN HET PRACHTIGE RESULTAAT MET DE DUREKO-MIX

Klaar voor de toekomst

Bovendien is de DurEko-mix® halfverharding bestand tegen erosie. Dankzij de uitgekiende samenstelling blijft ze stabiel bij regen. En het ziet er nog eens prachtig uit, want de halfverharding heeft een natuurlijke uitstraling. Daardoor is ze perfect voor fietsverbindingen in bossen, parken, begraafplaatsen en sportparken.